בפיפ"א שוקלים: השעיה ישירה בכל הפרה נוספת

ראשי הקונפדרציות דנו בהרחקת ישראל. סוגיית הסמכות על שטחי יהודה ושומרון עשויה לעבור להכרעת האו"ם

חכמת גרה
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

ראשי הקונפדרציות של פיפ"א - ההתאגדויות המייצגות את כלל ההתאחדויות בכל יבשת - הגיעו להסכמות מרחיקות לכת בכל הנוגע לסנקציות על ישראל, כך טוענים בכירים בהתאחדות הפלסטינית. לאתר ערוץ הספורט נמסר כי הבכירים הסכימו להסדר שגובש בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו בנוגע ל-4 סעיפים שישראל תתחייב לעמוד בהם, ביניהם מעבר חופשי והנפקת כרטיסי VIP לכדורגלנים. אבל לצד הגזר יש גם מקל.

בעוד שהוסכם כי נושא המאבק בגזענות הוא עניין פנים-ישראלי שעל הטיפול בו תפקח פיפ"א, הציעו ראשי הקונפרציות היבשתיות להעלות להצבעה אפשרות כי כל הפרה ישראלית בנוגע לסעיפים עליהם הוסכם תוביל ישירות להשעיית ישראל - בלי צורך לפנות אל קונגרס פיפ"א.

בנוסף, בכירי פיפ"א החליטו להעביר להצבעה את סוגיית הסמכות על שטחי יהודה ושומרון, זאת בעקבות דרישת הפלסטינית לאסור את פעילותן של 5 קבוצות מהתנחלויות בטענה שזהו שטח בסמכות ההתאחדות הפלסטינית. בפדרציה העולמית של הכדורגל הבינו שלא יוכלו לקבוע מה מעמדו של האיזור המדובר, ולכן הוחלט להעביר להצבעה את האפשרות להפנות את סוגיית הסמכות על השטח לאו"ם.

על פי מקור פלסטיני בכיר, אם אכן הפניית הסוגיה לאו"ם תעבור בהצבעה ובאומות המאוחדות יוחלט שהשטח צריך להיות בניהול ההתאחדות הפלסטינית, גם פיפ"א תקבע כי כל פעילות הכדורגל באיזור יהודה ושומרון תעבור תחת סמכותו של נשיא ההתאחדות הפלסטינית, ג'יבריל רג'וב.

ברמאללה חוששים שפרשת השחיתות שאופפת את פיפ"א לא תפגע בקמפיין שמובילה ההתאחדות הפלסטינית, כאשר מדיווח עולה שבירושלים קיים חשש ממעורבות של כסף קטארי באיסוף הקולות בעד השעיית ישראל.

השרה רגב, נכנסת לעניינים (יח"צ)
השרה רגב, נכנסת לעניינים (יח"צ)

שרת התרבות והספורט מירי רגב שוחחה הבוקר עם יו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני, השוהה בציריך, כדי לעמוד מקרוב אחר ההתפתחויות בנוגע להצעת הפלסטינים. השרה כינתה את המהלך "הצעה פוליטית מרושעת", וקראה: "ארגון פיפ"א שם לו למטרה כי הספורט יהווה גשר לשלום ולא יכול להוות במה לעירוב הפוליטיקה בספורט. יש להפריד באופן ברור בין הפוליטיקה לספורט ואני מקווה כי אכן ארגון פיפ"א ידחה את ההצעה בשישי הקרוב".

בינתיים, נשיא הקונגרס היהודי העולמי (WJC), המיליארדר רון לאודר, פנה לנציגים בקונגרס פיפ"א והפציר: "כדורגל הוא ענף חשוב בישראל שעוזר לחבר בין אנשים מכל רקע אתני או דתי ועוזר לבנות גשרים. דרישת הפלסטינים להשעות את ישראל נובעת מטענות כלפי המדיניות של ממשלת ישראל, לא כלפי פעולות ההתאחדות הישראלית".

יו"ר מפלגת יש עתיד, שר האוצר לשעבר יאיר לפיד, תקף גם הוא את המהלך: "את מי ארגון פיפ"א אינו מאיים להחרים? סוריה - רבע מיליון הרוגים, 4 מיליון פליטים, שימוש בגז רעיל נגד אוכלוסיה אזרחית, רצח ילדים סיטוני; איראן - דיכוי אכזרי של המיעוט הסוני, הוצאות להורג, מימון טרור בכל רחבי העולם, דיכוי נשים אלים, חיסול הומסקסואלים, החברה היחידה באו"ם שמאיימת בגלוי להשמיד חברה אחרת (אותנו); סעודיה - עשרות הוצאות להורג בכל חודש; אריתריאה - אלפי אסירי מצפון ואסירים פוליטיים נעצרו ללא משפט ועוברים עינויים מחרידים בבית הכלא; סודן - אלפי הרוגים, שני מיליון איש נעקרו מבתיהם. אבל פיפ"א תנהל דיון על האפשרות להחרים דווקא את ישראל, המדינה היחידה בעולם שהצבא שלה נוהג להזהיר את אויביו לפני הפצצות, ששומרת על החוק הבינ"ל, שארגון טרור ירה השנה לעברה טילים ללא אבחנה, שהמיעוטים שלה יושבים בפרלמנט והם שווי זכויות. זו כבר לא רק צביעות, זה טירוף".

מנכ"לית אונסק"ו אירנה בוקובה ענתה לפניית השגריר הישראלי לארגון, חבר הכנסת לשעבר כרמל שאמה-הכהן, במסר הבא: "אסור שספורט ישרת כתואנה להפרדה בין אנשים ויש לשמור  כי יהיה מונחה על ידי התחשבות במשחק הוגן, סובלנות, כבוד ושוויון. זהו החזון לספורט שאונסק"ו מובילה, כולל מול שותפיה וביניהם פיפ"א. אני מאמינה כי זה חיוני למנוע פוליטיזציה של הספורט בדרכים המפרידות בין אנשים וחברות ומעמיקות אי אמון ואי הבנה. אני מאמינה כי החשיבות של נאמנות לערכים אלה חשובה יותר מתמיד השנה, בה אונסק"ו חוגגת שבעים שנה של גישור בין אנשים, קידום השלום והסובלנות".