זהו. העונה הסדירה של ליגת העל הגיעה לסיומה וכבר ביום שבת ייצאו לדרך משחקי הפלייאוף העליון והתחתון, אלו שבסופם נכתיר אלופה, ניפרד משתי יורדות ונסכם, פעם נוספת, את העונה. בינתיים, זה הזמן לסכם את העונה הסדירה - לא משחק בודד, לא את הסיבוב הראשון או הסיבוב השני, אלא מי היו 11 השחקנים הטובים ביותר ב-26 המחזורים שחלפו.
מאמן העונה: חיים סילבס
בגלל שפוטר. וחזר. ונשאר. ברק בכר עושה עונה מדהימה עם קריית שמונה, ההישג של רן בן שמעון עם מכבי פתח תקווה מרשים, גם רוני לוי הביא שינוי למכבי נתניה - אבל חיים סילבס עשה קסמים עם רעננה, שכמעט הביאו אותו לפלייאוף העליון. הקבוצה ספגה הכי מעט למעט מכבי ת"א, וזאת למרות שנפרדה מלואי טהאא בינואר ונאלצה להסתדר ללא עמנואל אמבולה שהשתתף באליפות אפריקה.
שחקן העונה: ערן זהבי
21 שערים ו-6 בישולים מתוך 51 השערים של מכבי. יותר מ-50 אחוז משערי הקבוצה חתומים על שמו בצורה כזו או אחרת, והשפעתו אפילו גדולה יותר. חבל על המילים.
נבחרת העונה: מכבי פ"ת, בית"ר וגם נתניה
שוער: איתמר ניצן
בשני משחקי הליגה הראשונים בהם שותף העונה, ספג שוער מכבי פתח תקווה 6 שערים (3 ממכבי ת"א, 3 מקריית שמונה). ניצן ירד לספסל, צחי גיגי תפס את מקומו, אך בסוף דצמבר התהפכו היוצרות. רן בן שמעון נתן את הקרדיט לניצן, שב-12 משחקים ספג 4 (!) שערים בלבד ועזר לקבוצתו לתפוס מקום בפלייאוף העליון. בסך הכל ספג 10 שערים ב-14 משחקים, לעומת 20 שערים ב-12 משחקים שספגה הקבוצה בלעדיו.
מגן ימני: אלי דסה
לראשונה אחרי 5 שנים, בית"ר ירושלים השיגה את הכרטיס לפלייאוף העליון - ולמגן הימני שלה יש חלק בלתי מבוטל בכך. דסה, מלבד שני שעריו, הפך למנהיג של ממש: כזה שצועק על חבריו, מדבר עם השופטים, מכוון ומתעצבן. כזה שמבין שלמרות שהוא רק בן 22 - יש עליו הרבה אחריות. יכול מאוד להיות שבעוד שבועיים, מול וויילס ובלגיה, תהיה עליו אפילו יותר אחריות.
בלם: איתן טיבי
הבלם הישראלי הטוב ביותר כיום (וסליחה עם הקורא טל בן חיים). ההגנה של מכבי תל אביב חדירה. קרלוס גארסיה מעבר לשיא ודור פרץ עוד לפניו. השוערים לא מספיק יציבים. אבל עדיין, למרות הכל, הקבוצה ספגה הכי מעט בליגה - הרבה בזכות איתן טיבי.
בלם: עומר דנינו
זוכרים את המספרים המדהימים של איתמר ניצן? אז עומר דנינו. הופעת הבכורה שלו הייתה כזו שירצה לשכוח (נכנס ב-0:3 על רעננה, המשחק נגמר ב-2:3), אך בנובמבר, עוד לפני שהוא בן 20, הפך לבלם פותח ויש לו הרבה מניות בהתייצבות ההגנה. 12 שערים ספגה הקבוצה כשדנינו בהרכב - האחרון שבהם ב-17 בינואר - לפני חודשיים. בתשעת משחקי הליגה בהם פתח ב-2015, הקבוצה ספגה שער אחד בודד. עם מספרים כאלה, מקומו בהרכב.
מגן שמאלי: עמרי בן הרוש
בעונה שבה אופיר דוידזאדה מגמגם, טאלב טוואטחה נשאב לחולשה הכללית של קבוצתו, למגן של מכבי תל אביב אין מתמודדים אמיתיים על מקום בהרכב. יציב, עוזר להתקפה והפך גם לשחקן עליו אלי גוטמן סומך בעמדה הזו.
קשר אחורי: קלאודמיר
הקשר האחורי של בית"ר הוא המנוע של הצהובים-שחורים. שולט בקצב המשחק, גרזן אמיתי ומעבר לכך - יודע לעזור גם להתקפה כשצריך. המצבים הנייחים שלו הם סכנה לכל קבוצה, והקשרים שמשחקים לצידו נראים טוב יותר ויכולים להרגיש חופשיים להיות יצירתיים בהתקפה.
קשר שמאלי: ערן זהבי
ראו קטגוריית שחקן העונה.
קשר ימני: מאור בוזגלו
את החצי השני של העונה הכוכב של הפועל באר שבע לא ירצה לזכור, אבל 10 שערים ו-9 בישולים לא באים ברגל. בעצם, הם כן באים ברגל. הימנית של בוזגלו הייתה במשך קצת יותר מחצי עונה אימת ההגנות והשוערים, ואם יחזור לכושר של תחילת העונה גם בפלייאוף העליון - לאלישע לוי עוד יש סיכוי לסיים עם תואר.
מאחורי החלוצים: ערן לוי
רוני לוי זוכה לקרדיט כמאמן שהביא את המהפך. לארי קאיודה כנראה יימכר בסוף העונה והבאזז סביבו היה מוצדק. אבל ה-שחקן של מכבי נתניה הוא ערן לוי. 9 שערים ו-8 בישולים יש לקפטן של הקבוצה, ויותר מכך - הוא המנהיג שלה.
חלוץ: מוחמד גדיר
בני סכנין כבשה העונה 32 שערים, 17 מהם בזכותו של מוחמד גדיר: החלוץ שמושאל ממכבי חיפה כבש 13 ובישל 4 נוספים - וגרם לראשי הירוקים לקחת אותו ברצינות לקראת ההכנות לעונה הבאה. לא פחות חשוב מכך, העובדה שסכנין לא בסכנת ירידה ממשית, היא בעיקר בזכותו.
חלוץ: דויד מנגה
את החודש הראשון הקבוצה של ברק בכר תשמח למחוק, אך עד אותה נפילה היא היתה חזק במאבק האליפות ונתנה פייט למכבי ת"א גם ברבע גמר הגביע כשדוד מנגה הוא הברומטר שלה עם 7 שערים ו-9 בישולים. נפצע בתחילת משחק ההפסד לב"ש, ונעדר מה-3:0 למכבי בגביע, ה-1:0 הביתי לחיפה וה-2:0 לעכו במחזור האחרון. בלעדיו, ק"ש לא אותה הקבוצה.
ספסל
דניאל ליפשיץ (הפועל רעננה), יניב לביא (הפועל רעננה), ג'ון אוגו (הפועל ב"ש), רועי קהת (עירוני ק"ש), דור מיכה (מכבי ת"ר), לארי קאיודה (מכבי נתניה), מהראן לאלה (הפועל חיפה)