בית הדין העליון אמנם המתיק את העונש בנוגע לאירועי הדרבי, אבל את הפועל תל אביב זה לא מספק. האדומים מתכוונים להגיש בקשה לדיון נוסף, הפעם בפני חמישה שופטים בבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל. אם בקשה זו לא תתקבל, המועדון יפתח בהליך משפטי אזרחי, כלומר יפנה לבית משפט מחוזי.
בהפועל האמינו שעונש הפחתת הנקודות יבוטל לחלוטין, ורואים את הפחתת הנקודה כסעיף הקשה ביותר והלא מידתי בין כל חלקי העונש. "הורידו לנו נקודה אחת יותר מדי", ציינו במועדון. מעבר לכך, גם המרת סגירת היציעים בשלושה משחקי רדיוס עם קהל מהווה החמרה מבחינת הפועל - בעיקר מבחינה כלכלית.
האדומים אמורים לארח את הפועל עכו, מכבי פתח תקווה והפועל קריית שמונה מחוץ לבלומפילד, כשהאצטדיון החלופי הוא אצטדיון נתניה. עם זאת, בשני המשחקים הראשונים המגרש בנתניה תפוס על ידי הקבוצה של יוסי מזרחי, ועל כן הפועל ת"א לא תוכל לארח שם.
במועדון מנסים למצוא פתרונות ובשלב זה מדברים על אפשרות אירוח בסמי עופר, אך זה אומר הוצאות גבוהות הרבה יותר. מלבד ההוצאות למועדון, בהפועל יודעים כי מדובר גם בהוצאות לאוהדים. קרוב ל-7,000 מנויים צריכים להגיע עד חיפה כדי לצפות ב-3 המשחקים. "זה עונש קולקטיבי, שמוכיח שבית הדין נכשל שוב ופגע בענף הכדורגל. זה למעשה מרחיק מהמגרשים את עשרות אלפי האוהדים השפויים".
בעקבות זאת, הפועל ת"א הגישה הערב לוועדת ליגה וגביע בקשה חריגה לארח את משחקי הרדיוס במושבה בפ"ת, זאת למרות שהאיצטדיון נמצא במרחק של מספיק קילומטרים כפי שמחייב התקנון. יחד עם זאת, התקנון מתיר לוועדת ליגה וגביע להתחשב, דבר שקרה בעבר. בוועדה כבר יש קולות שקוראים לאשר להפועל ת"א את הבקשה מאחר שהמגרש נתניה תפוס וכן לאור העובדה שיש לקבוצה מספר מנויים גדול.. מי שחתום על הבקשה הוא עורך הדין עמית פינס.
במקביל, הצוות המקצועי של הפועל ת"א פנה לאנשי איצטדיון המושבה כדי לבקש לערוך במקום לפחות אימון אחד לפני המשחק מול מכבי חיפה. האדומים מעוניינים להתאמן על דשא רגיל, כיוון שוולפסון בשזרוע והשחקנים מתאמנים בשלב זה על דשא סינטטי.