לא תתקיים דקת דומיה לחללי מינכן בלונדון

הוועד האולימפי העולמי שלח מכתב שבו הודיע כי הוא מסרב למשפחות והוסיף: "נציגנו ישתתפו באירועים שתקיים המשלחת הישראלית"

דניאל רוט

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

הוועד האולימפי הבינלאומי שוב דחה את בקשת המשלחת הישראלית לקיים דקת דומיה לזכרם של י"א חללי המשחקים האולימיפיים בטקס הפתיחה שייערך 40 שנים אחרי אותה טרגדיה.

הבוקר (שלישי) נשלח מכתב מראש נשיא הוועד, ז'ק רוגה, שבו נרשם: "הוועד האולימפי ערך בעבר מספר אירועים לזכרם של החללים. במשפחה האולימפית לעולם לא יישכח הזכרון של הקורבנות אבל לא נוכל לקיים דקת דומיה". עם זאת, ציין רוגה כי נציגי הוועד האולימפי יגיעו לאירועי הזיכרון שתקיים המשלחת הישראלית.  

כאמור אין זו הפעם הראשונה שבה הוועד האולימפי מסרב לבקשה רק כשהפעם סייע למשפחות הנפגעים, סגן שר החוץ דני איילון. "דקת דומיה תשלח מסר ברור שאסור לנו לשכוח את האירועים הקשים שקרו לפני 40 שנים במינכן", ציין איילון בפניה.

בצד הישראלי כבר הגיבו למכתב והממונה על הדוברות במשרד החוץ הישראלי, יגאל פרמור מצוטט בתקשורת הבריטית. "זו הודעה מנומסת אבל מדובר בדחיה", אמר פרמור, "זה מצער כי הוועד האולימפי מתנהג כאילו מדובר אך ורק במקרה ישראלי. לא כך הדבר, היה ניסיון לפגוע במשחקים וברעיון האולימפי".

אילנה רומנו (אלמנתו של יוסף רומנו) אמרה לאתר ערוץ הספורט: "ההחלטה לא הפתיעה אותנו. הטענה של הועד האולימפי הבינלאומי אומרת שהנושא לא מופיע בפרוטוקול, אבל גם לא הופיע בפרוטוקול שהספורטאים יחזרו בארונות. האמנה האולימפית מדברת על שלום אחווה וידידות וכאן הנושא סותר. במקום לקדם את הספורט, מקדמים את הטרור. הספורטאים היו בנייה של התנועה האולימפית ונרצחו על אדמתה האולימפית. כנראה שהספורטאים לא נולדו לאומה הנכונה או לדת הנכונה. הרי אם היה מדובר בדת אחרת היו נאלצים להשמיע דומייה. לא הפסקנו את המאבק במשך ארבעים שנים ולא נפסיקו לעולם".

"הגיע הזמן שלאחר ארבעים שנה התנועה האולימפית תכיר באחד עשר הספורטאים, המאמנים והשופטים שנרצחו במהמלך המשחקים האולימפיים", אמרו מהוועד האולימפי הישראלי, "הוועד האולימפי הבינלאומי ימצא את הדרך הנאותה להנציח את זכרם. הועד האולימפי בישראל מעלה דרישה זאת בכל מקום. הועד האולימפי בישראל מאמין כי האסון הנורא הינו חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של התנועה האולימפית".

"על הוועד האולימפי הבינלאומי להבין כי מוטלת עליהם החובה המוסרית לכבד את זכרם של הקורבות בדרך הולמת ולהנחיל את מורשתם לדורות הבאים כדי שלא תישנה חס וחלילה טרגדיה זאת לעולם".