נבחרת ישראל תפתח בחודש ספטמבר את הופעותיה במוקדמות המונדיאל כאשר השחקנים עדיין לא יודעים מי יאמן אותם. מה שבטוח הוא שזהות המאמן של יריבתה הראשונה, נבחרת אזרבייג'אן, כבר ידוע אחרי שברטי פוגטס האריך היום (רביעי) את חוזהו עד 2014.
המאמן הגרמני שיחגוג 65 בדצמבר נשאר בתפקיד למרות שלא הצליח במיוחד עם הנבחרת המזרח אירופית שסיימה במקום הלפני אחרון בבית מוקדמות יורו 2012. תחילה, אף הביע את רצונו לעזוב את התפקיד לאור הציפיות המוגזמות של ראשי ההתאחדות, אך לבסוף התרצה ונשאר.
כשחקן היה פוגטס אחד מהדמויות החשובות בהצלחות הגדולות של בורוסיה מנשנגלדבאך במהלך שנות ה-70 הקסומות במהלכן הניף 5 צלחות אליפות ו-2 גביעי אופ"א. המגן הקשוח (כונה הטרייר) אף זכה להניף את גביע העולם כשחקן ב-1974 אחרי שמערב גרמניה ניצחה 1:2 את הולנד במינכן.
כמאמן הדריך את נבחרת מולדתו לזכייה ביורו 96 (אחרי 1:2 על צ'כיה משער זהב של אוליבר בירהוף). לאחר מכן פנה לאמן נבחרות פחות אופנתיות כמו סקוטלנד, ניגריה וכוויית. מאז אפריל 2008 הוא מאמן כאמור את אזרבייג'אן המדורגת במקום ה-137 בדירוג פיפ"א.