הנהלת יול"ב, שאחראית על היורוליג והיורוקאפ, אישרה היום (שישי) את השינויים במפעל החל מהעונה הבאה והגדלת שלב הטופ 16 בשמונה משחקים ובנוסף תעביר חלק מהמשחקים לימי שישי בכדי למנוע התנגשות עם ליגת האלופות. יחד עם זאת, ייתכן שהשינויים המסתמנים במפעל יהיו יותר מרחיקי לכת.
ג'ורדי ברתומיאו, מזכ"ל הארגון, מנסה להוביל מהלך שימנע מקבוצות המשחקות ביורוליג להשתתף בשלוש מסגרות בעונה. המשמעות המיידית היא פגיעה חסרת תקדים בליגות האזוריות, כגון הליגה האדריאטית והליגה הבלקנית. האיום שעומד מאחורי המהלך מגיע מכיוון הליגה המאוחדת (ה-VTB) המתחזקת. מדובר בליגה של יוצאי ברית המועצות, בה משחקות קבוצות מהליגה הרוסית הבכירה וגם מועדונים מליטא ואוקראינה.
חובה לציין כי אם אכן יוטל איסור שכזה, הדבר ישליך גם על מכבי תל אביב, שחתמה לפני מספר חודשים על הסכם לשלוש שנים עם הליגה האדריאטית. החשש של ברתומיאו הוא שהיורוליג לא תהיה התחרות החשובה ביותר מבחינת חלק מהמשתתפות בו. חשש נוסף של המזכ"ל הוא מלוח הזמנים הצפוף של קבוצות המשחקות ב-3 מפעלים ופגיעה חמורה בליגות המקומיות.
הליגה המאוחדת צברה בשנתיים האחרונות פופולאריות עצומה במזרח אירופה, והתרחבה מ-12 ל-18 קבוצות. בין היתר משחקות בליגה זו צסק"א מוסקבה, ז'לגיריס, ריטאס וילנה, ספרטק סנט פטרסבורג, מאריופול, פרוקום גדיניה, קאזאן וחימקי מוסקבה. לקבוצות הליגה הובטחו מיליוני דולרים, ובעקבות הגעת ספונסרים משמעותיים, יש לראשי הליגה דרכים לפצות את המשתתפות על העומס הכבד בו ייאלצו לתפקד והתימרונים השונים בין שלוש הליגות, כך על פי טענתם.
כאמור, למכבי תל אביב חוזה לשלוש שנים באדריאטית, שם פתחה בתחילת החודש את הקדנציה השניה שלה וניצחה עד כה בכל שלושת משחקיה. עם זאת, ברגע שיחול האיסור, ככל הנראה מעונת המשחקים הבאה, לא תהיה לצהובים בעיה לעמוד באולטימטום של ברתומיאו מאחר ובידם סעיף יציאה בכל קיץ. שינוי שיטת המשחקים ביורוליג בעונה הבאה יוביל את מכבי לקיים בין 95 ל-107 משחקים בשנה בכל המסגרות האירופיות והמקומיות, זאת אם לוקחים בחשבון גם את משחקי ההכנה.