ניצחונה של ליטא על סרביה לא רק הדגיש שוב כמה הנבחרת המארחת חזקה, אלא החזיר אותנו בפלאשבק מהיר אחורה בשנים. ליטא על שלל כוכביה הייתה תמיד אחת הנבחרות המאיימות באירופה ובעולם כולו, ויעידו שחקני נבחרות החלומות השונות. אחרי דעיכה מסוימת, מועבר בטורניר הנוכחי הלפיד בצורה מושלמת.
אמת, מול ספרד קיבלו הליטאים בעיטה חזקה בביצים וחזרו למציאות, אבל אין עוררין על כך שאת הדומיננטיות הספרדית אפשר לנצח רק ביום סנסציוני. שנים חשבנו שלחוכמה של קאוקינאס, למנהיגות של שאראס וליעילות של שישקאוסקאס אין תחליף, והנה קלייניטיס, ואלאנצ'יונאס ופוצ'יוס מוכיחים אחרת. למרות שאלה השמות שיסחבו את ליטא קדימה בשנים ואפילו שהסיכוי למדליית זהב בטורניר הנוכחי נראה קלוש, זה טורניר למזכרת. בעיקר בכל הנוגע לשאראס.
בגילו המופלג מציג הווינר הגדול של אירופה יכולת יוצאת דופן. ב-90:100 על סרביה הוא סיים עם 14 נקודות ו-7 אסיסטים, אחוזי הקליעה שלו נהדרים ובכלל דאבל פיגרס הפך לדבר שבשגרה עבורו. המהפך שעבר שאראס, הרבה בזכות אובראדוביץ' בפאו, ניכר: הוא למד להפוך מהשחקן עליו נשענת הקבוצה לרול פלייר החשוב ביותר בה. "הוא זה שמניע אותנו ומשנה את כל התמונה. אין עוד רכז כזה על הספסלים של היריבות, ויש גם נבחרות שהיו פותחות איתו", סיפר ואלאנצ'יונאס בהערצה. וכן, הליטאים הצעירים רואים בו אגדה, מקשיבים להערותיו בפסקי הזמן והולכים יחד עימו להתראיין אחרי משחק. הוא דמות אב. כי עם הצלחות אי אפשר להתווכח.
10.3 נק' עם 4.7 אס' וגם 56% לשתי נק', 53% משלוש נק' ומעל 95% מהעונשין יש לשאראס ביורובאסקט עד עתה. אלה לא מספרים מזהירים, עד שמביאים בחשבון את העובדה שהוא משחק רק 16.2 דקות בממוצע ועולה מהספסל. המאמן קמזורה הודה כי הוא לא רוצה ששאראס ישחק יותר מ-20 דקות בשלבים הראשונים כי הוא רוצה לעבור את הרף הזה במאני-טיים. הוא גם הוסיף כי אינו יודע עד כמה שאראס יכול לתת 30 דקות יום אחרי יום. אם תשאלו את יאסי-קיי, ברגע שנינוח המדליות יעלה באפו, בטורניר האירופאי האחרון שלו בקריירה, הוא צריך להיות גם 40 דקות על הפרקט.
"ראיתי הכל בקריירה ואני כבר בן 35, כמו שאתם יודעים", אמר שאראס אחרי הניצחון על הסרבים כשנשאל האם לליטא יש סיכוי ממשי לזהב, "באתי לפה בשביל זה, ולא הייתי מגיע אם לא הייתי חושב ומאמין שאפשר לעשות את זה. אנחנו מנסים, ועד עכשיו הכל נראה טוב. זהו טורניר לא קל, אבל בגלל זה אנחנו הוותיקים כאן". אז אמת, בו מקאלב הוא מלך הסלים של הטורניר עד עתה וטוני פארקר מרבה להשתלט על משחקים ונראה בלתי עציר. אבל בין שלל הרכזים שמככבים ביורובאסקט 2011 פשוט אסור לשכוח את שאראס ואת הסיכוי של ליטא למדליה. גם בגיל 35, ללא קבוצה ואחרי שנים על הספסל, שאראס עדיין כוכב-על. וכשהוא שם, הכל באמת יכול לקרות.