ובינתיים. הבנות מתכוננות לליגה האירופית (אתר איגוף הכדורעף). צפו במסיבת העיתונאים
נבחרת הכדורעף של ישראל, תחת המאמן אריה זלינגר, תפתח בסוף השבוע הקרוב את הופעותיה בליגה האירופית במסגרת בית ב' ביחד עם נבחרת צ'כיה, בולגריה והונגריה. מדובר בהכנה לקראת אליפות אירופה שתיערך בחודש ספטמבר. הנבחרת מגיעה לאחר שסיימה את מחנה האימונים בצרפת בו הפסידה לנבחרות צרפת, קרואטיה ורומניה.
"מהיום אין שום טורניר קל וכל קבוצה שנשחק מולה זאת נבחרת שמדורגת בעולם", אמר מאמן הנבחרת אריה זלינגר, "מבחינתנו אנחנו קצת בבעיות מכיוון שלא הצלחנו להגיע לרמה גבוהה אחרי הליגה המקומית, הליגה פה ברמה נמוכה והשנה ירדנו לתחתית מאוד עמוקה שכרגע אנחנו מנסים לצאת מהבור הזה וזה עדיין קשה.
"בשלושת משחקי המבחן האחרונים הפסדנו בכולם ובאופן כללי לא שיחקנו טוב כמו שציפיתי, עבדנו באימונים על דברים אחרים ממה שיש פה בארץ וחזרנו בחזרה לבסיס. אנחנו באים למשחקים הקרובים במטרה להיות מוכנים לאליפות אירופה, אנחנו נסיים את היורוליג ביולי ונתחיל להסתכל לכיוון אליפות אירופה. נעשה הכל על מנת לנצח ולא לאכזב את הקהל שיבוא לראות אותנו אבל אני תמיד מצפה לנצח".
זלינגר התייחס לרמה בליגה המקומית כשאמר: "אני מכיר נבחרות שאין להם ליגה בכלל, מדינות רוצות להגיע לצמרת העולמית ולפעמים אין להן ליגה ובכל זאת מצליחות. הרמה פה מאוד נמוכה בארץ, אני חושב שאם באמת רוצים להגיע לרמה גבוהה צריך למצוא פתרון שהבנות יהיו באימוני נבחרת ורק ילכו למשחקי הקבוצות. אבל יש פה בעיה עם הקבוצות שלא מאשרות את זה".
קפטנית נבחרת ישראל טניה פרגה: "השנה האחרונה הייתה מוצלחת כשהגענו לפיינל פור והשנה יהיה לנו קצת יותר קשה. אנחנו משחקות מול קבוצות מאוד חזקות כמו בולגריה והונגריה. אנחנו לוקחות את זה כאתגר כי המטרה שלנו היא הרבה יותר רחוקה והיא בספטמבר. בליגה הישראלית קשה לשמור על יכולת גבוהה כי הרמה פה לא גבוהה כמו באירופה".
"יש התרגשות והכנה מנטאלית אחרת, לשחק בבית זה תמיד יותר מעניין ובשנה שעברה כל משחקי הבית שלנו היו יותר טובים מאשר משחקי החוץ. יש לנו עוד כמה ימים לעשות חושבים ואז ניסגר במחנה משותף וניכנס לאווירה של יורוליג. אני מאוד אופטימית ומקווה שניקח את הניסיון לכיוון אליפות אירופה".
טליה ארטמנקו: "הליגה פה ברמה נמוכה ביחס לצ'מפיונס ליג. לא משקיעים כאן כסף ומביאים לכאן שחקניות חיזוק. כשיש שחקניות ברמה גבוהה הרמה מן הסתם עולה"