"יש לנו הרבה מה להוכיח לאוהדים שלנו"

הפועל חיפה מתכוננת למפגש עם האקס רוני לוי ומכבי נתניה. דור מלול יחזור ל-11

עומר שרעבי
עומר שרעבי
Getting your Trinity Audio player ready...
(אלן שיבר)
שנה גודל פונט א א א א
הפועל חיפה תנעל בשבת (20:00) את העונה הסדירה במשחק חוץ מול מכבי נתניה ותנסה להשכיח את תחושת האכזבה הגדולה מההפסד 4:1 למכבי ת"א במחזור חידוש הליגה.

כזכור, במועדון חזרו אופטימיים מפגרת המלחמה, במהלכה דיברו על תחושות חיוביות מאוד שבאו לידי ביטוי בהכנה לישורת האחרונה של העונה ולכן, גם הופתעו מהדרך הכואבת בה נראו מול הצהובים. כעת, לאחר משחק שהחזיר את הלחץ והציף לא מעט סימני שאלה מקצועיים, בקבוצה יודעים שניצחון יכול לשנות מומנטום ולהכניס מעט אוויר לפני פתיחת הפלייאוף התחתון.

מבחינה מקצועית, עושה רושם כי חיים סילבס לא יבצע מהפכה גדולה בהרכב. האימון המסכם שייערך היום (שישי) ישמש לגיבוש ה-11 הסופיים. השינוי הבולט הצפוי הוא חזרתו של דור מלול לעמדת המגן הימני, לאחר שריצה עונש הרחקה בגין צבירת כרטיסים צהובים, על חשבונו של ג'ורג' דיבה. בעמדת המגן השמאלי קיימת התלבטות בין אורן ביטון לנפתלי בלאי, שזוכה לעדיפות.

בתוך כך, נמשך השיקום של סאנה גומס, שסובל מפציעה בברכו ועדיין לא מתאמן עם הקבוצה, אלא עורך אימוני כוח בנפרד. ההערכה היא כי המגן השמאלי ישוב למגרשים בתוך שבוע עד שבועיים ויחמיץ לפחות את המחזור הראשון של הפלייאוף התחתון.

עבור האדומים מהכרמל מדובר בהתמודדות פיקנטית, כאשר בצד השני יעמוד על הקווים רוני לוי, שלא פגש את הפועל חיפה מאז סיים את דרכו בקבוצה בקיץ האחרון. "יש לנו הרבה מה להוכיח לאוהדים שלנו אחרי מכבי ת"א. מחר זה משחק שאנחנו חייבים לנצח אם אנחנו רוצים להתרחק מהקו האדום וממאבקי הירידה", אמרו במועדון, והתייחסו גם ליריבה: "מכבי נתניה תגיע בלחץ מאוד גדול לנצח. מבחינתה תיקו או הפסד זה אותו דבר במאבק על הפלייאוף העליון. אנחנו לוקחים הכל בחשבון, אבל בסוף זה תלוי בנו ואנחנו מסתכלים רק על עצמנו".

מאמן הקבוצה, חיים סילבס, דיבר לקראת המשחק: "רוצים מהר מאוד לשנות את ההרגשה הפחות טובה מהמשחק הפחות מוצלח הקודם, וזה הטבע של הליגה - לתת לך מהר הזדמנות חדשה. אנחנו באים מחר למשחק בנתניה, מבינים בדיוק איזה משחק ומול מי אנחנו הולכים לשחק.

אנחנו עוד לא בטוחים אם יהיה קהל, אני מאוד מקווה שכן. אנחנו צריכים כל אחד ואחד מהקהל שיגיע, זה דוחף אותנו, זה עוזר לנו. ניתן את הכל כדי באמת להחזיר גם את ההרגשה הטובה, גם את איכות המשחק וגם כמובן את הנקודות שאנחנו זקוקים להן מאוד. התכוננו טוב לנתניה, אנחנו יודעים בדיוק מי הם ומה הפלוסים והמינוסים שלהם, גם מבינים את הסיטואציה של המשחק האחרון שקובע את הפלייאוף. ננסה להפוך את המינוסים שלהם לפלוסים שלנו".