אמבפה תקף: "גם אנחנו יודעים לשחק מלוכלך"

צפו בסטורי. בצרפת זעמו על פרגוואי. דשאן: "רצו לחתוך את קיליאן לחתיכות"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א
נבחרת צרפת סבלה הלילה (בין שבת לראשון) נגד פרגוואי, אבל בסופו של דבר היא עמדה במשימה שלה. הטריקולור התקשו מאוד תחת החום הכבד והפיזיות של היריבה, אך לבסוף פנדל מוצלח של קיליאן אמבפה העלה את הטריקולור לרבע הגמר שם יפגשו את מרוקו. רגע לאחר המשחק, בצרפת יצאו במתקפת עקיצות כנגד פרגוואי.

"ידענו איזה סוג של משחק מחכה לנו", אמר קיליאן אמבפה, "אם צריך ללכלך את הידיים, אנחנו יודעים איך לעשות את זה, אנחנו יודעים לשחק כדורגל מלוכלך. הם חשבו שנגיע ונשחק בחליפות טוקסידו, אבל היינו שם. אפילו במשחק הזה היינו טובים מהם. זה הכדורגל שלהם, אין דרך נכונה או לא נכונה לשחק כדורגל, אבל יש דרך לנצח. הם ניסו לפגוע בנו בדרך הזו, אבל אנחנו ניצחנו".

במקביל, דידייה דשאן אמר: "זה לא היה פשוט. הם שיחקו עם כל הכלים שהיו להם. זה לא הכדורגל שיביא אנשים לאצטדיון, אבל הם הגנו טוב. זה תמיד מסובך לשחק נגד הנבחרות הדרום אמריקאיות האלה. הם עמדו לחתוך את אמבפה לחתיכות, אז ביקשתי משני השחקנים הכי חזקים ללכת ולהקיף אותו בסיום".

ריאן שרקי אמר: "ידענו שזה הולך להיות משחק אינטנסיבי, אבל היה חשוב לנו לשחק משחק כזה במהלך המונדיאל כדי להזכיר לכולם שנבחרת צרפת אמנם יודעת לשחק כדורגל יפה, אבל היא גם יודעת לצאת למלחמה".

בינתיים, בצרפת נרשמה הקלה אדירה. "עכשיו אפשר להוציא אוויר", נכתב, "הנבחרת של דשאן התקשתה, אבל לבסוף השיגה את הכרטיס לרבע הגמר. בסופו של דבר הנבחרת הצליחה להתגבר על החום ועל הטקטיקה השנויה במחלוקת של היריבה".