רשמית: קרלו אנצ`לוטי האריך את חוזהו בנבחרת ברזיל עד 2030

שנה אחרי המינוי ולפני המונדיאל, ההתאחדות הברזילאית הבטיחה את עתיד מאמן הנבחרת

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(Rafael Ribeiro/CBF)
(Rafael Ribeiro/CBF)
שנה גודל פונט א א א א
שנה אחרי שמונה למאמן הנבחרת, ופחות מחודש לפני מונדיאל 2026 - ההתאחדות הברזילאית הודיעה על הארכת חוזהו של קרלו אנצ'לוטי בארבע שנים נוספות, עד 2030, כך שהוא צפוי להדריך את הסלסאו גם במונדיאל בספרד, פורטוגל ומרוקו.

"המשך כהונתו של אנצ'לוטי כמאמן ה'סלסאו', הנבחרת המצליחה ביותר בתולדות הכדורגל העולמי, משקף לא רק את הגיבוי מצד ההתאחדות לעבודה שבוצעה עד כה", נכתב בהודעה הרשמית. "אלא גם את האמון הרב שזכה לו מהסגל ומהאוהדים מאז הגעתו בסוף מאי 2025. מאז שנכנס לתפקיד, המאמן האיטלקי הפך לדמות מרכזית בחיזוק הכדורגל הברזילאי, תוך עבודה צמודה עם מחלקות ההתאחדות השונות וביסוס מערכת יחסים המאופיינת בחיבור עמוק, עבודה מצוינת ויציבות".

אנצ'לוטי, שצפוי להמשיך בתפקידו עד גיל 71, אמר לאחר החתימה: "הגעתי לברזיל לפני שנה, ומהרגע הראשון הבנתי מה המשמעות של הכדורגל עבור המדינה הזו. במשך שנה עמלנו כדי להחזיר את הנבחרת לפסגת הכדורגל העולמי, אבל גם ההתאחדות וגם אני רוצים יותר - יותר ניצחונות, יותר זמן ויותר עבודה. אנחנו שמחים להודיע שנמשיך יחד עד מונדיאל 2030. אני רוצה להודות להתאחדות על האמון ולברזיל על קבלת הפנים החמה והאהבה".

נשיא ההתאחדות הברזילאית, סמיר שאוד, בירך על המהלך: "זהו יום היסטורי לכדורגל הברזילאי. הארכת החוזה של אנצ'לוטי היא צעד משמעותי במחויבות שלנו להעניק לאלופת העולם חמש פעמים מבנה חזק, מודרני ותחרותי יותר. אנחנו פועלים יום-יום כדי להשאיר את ברזיל ברמות הגבוהות ביותר בעולם".