שלושה צדדים למטבע: הליגה בספרד נפתחת

העבר שירדוף את אתלטיקו מדריד, ההווה האפל של ברצלונה והעתיד המבטיח של ריאל מדריד. נדב יעקבי מתכונן לפתיחת הליגה הספרדית עם סיפורן של 3 הקבוצות הגדולות

נדב יעקבי
נדב יעקבי
שנה גודל פונט א א א א

ליגה סגורה מראש או שמא יכולה להיות הפתעה. הליגה בספרד נפתחת עם יתרון ברור לריאל מדריד, כשברצלונה ואתלטיקו ינסו לאתגר את השליטה של הבלאנקוס. רגע לפני שהן עולות על הדשא, נדב יעקבי סקר את 3 הקבוצות הכי מסקרנות בכדורגל הספרדי.

הצד האפל של ברצלונה
ג'רארד פיקה הודה: "זו הפעם הראשונה שאני מרגיש שאנחנו נחותים מריאל מדריד". צריך להבין את משמעות הדברים.  זו לא סתם אמירה בנאלית של שחקן, שהגיעה בעקבות שני ההפסדים של ברצלונה לריאל בסופר-קופה. פיקה הוא המייצג הנאמן ביותר של בארסה הנוכחית, מנהיג אמיתי שמייעד את עצמו להיות נשיא המועדון ביום מן הימים.

לאור האימפוטנציה של ההנהלה הנוכחית, בראשותו של הנשיא ברתומיאו, הדברים של פיקה הם לא רק תיאור מצב, אלא גם ביקורת קשה ולא מרומזת כלפי אותה הנהלה. בארסה במשבר אמיתי. מי שחושב שכאשר יגיעו בקרוב פיליפה קוטיניו ועוסמן דמבלה הכל יחזור לקדמותו, לא מבין איך הדברים עובדים במועדון הזה.

ההיסטוריה של ברצלונה מלאה בתככים, בגידות ופוליטיקה פנימית מכוערת. בניגוד לריאל מדריד, לה היו נשיאים דומיננטיים מאוד ששלטו ביד רמה לאורך שנים (סנטיאגו ברנבאו ופלורנטינו פרס הם הדוגמאות הבולטות) כמעט כל הנשיאים של בארסה עמדו תמיד בעין הסערה והיו עסוקים בהתנגחויות עם היריבים, מה שהותיר להם פחות זמן לעסוק בקבוצה.

אפילו ז'ואן לאפורטה, הנשיא המצליח ביותר בתולדות ברצלונה, היה טרוד כמעט מתחילת דרכו במלחמות עם סנדרו רוסייי, שאכן הצליח להדיח אותו לאחר מספר שנים,. אגב, אותו רוסיי נמצא בדרכו לכלא אחרי שהתגלה כי הוא נגוע בשחיתות. ברתומיאו היה סגנו של רוסיי ואיש אמונו, וגם עשוי למצוא את עצמו מאחורי סורג ובריח.

כעת, מאשימים אותו מתנגדיו הרבים כי רכישתו של פאוליניו ב-40 מיליון יורו מגואנגז'ו אברגראנדה היא סוג של שוחד לראשי הקונצרן הסיני הענקי. כאשר ההנהלה חסרת אונים, מתקשה לרכוש שחקנים חדשים, מאבדת את ניימאר, חוטפת ביקורת נוקבת לא רק מהאופוזיציה אלא גם משחקני הקבוצה עצמה, באופן טבעי הקבוצה רק הולכת ומידרדרת.

העתיד הקרוב של ברצלונה לא נראה טוב. וזה בלשון המעטה. החשש הגדול של האוהדים שאם המצב לא ישתפר בקרוב, גם לאו מסי עשוי לבחור בדרך של ניימאר. למנצ'סטר סיטי אין בעיה לשלם את סעיף השיחרור של מסי, 300 מיליון יורו. ופפ גווארדיולה ישמח מאוד לחזור ולשתף פעולה עם הכוכב הארגנטיני.

גם הוא עלול לעזוב. מסי (getty)
גם הוא עלול לעזוב. מסי (getty)
התנהלות שמטילה צל על ההווה. ברתומואו (getty)
התנהלות שמטילה צל על ההווה. ברתומואו (getty)

ריאל מדריד - העתיד כבר כאן
עידן ה-MSN בברצלונה הסתיים כאשר ניימאר עזב לטובת הכסף הגדול של פריז סן ז'רמן. בקרוב יסתיים גם עידן ה-BBC בריאל מדריד. הגורם העיקרי לכך הוא מרקו אסנסיו, שהצליח לשנות לחלוטין את התפיסה של זינדין זידאן ושל אוהדי הקבוצה. שני השערים המדהימים שכבש אסנסיו בשני משחקי הסופר-קופה מול ברצלונה והתגובה הנלהבת של "זיזו" על הקווים מוכיחים כי הוא העתיד של ריאל מדריד. 

יש הסבורים שאסנסיו עומד לתפוס את מקומו של גארת' בייל בשלישיית החוד, וסביר להניח שיהיו לא מעט מקרים שזה אכן מה שיקרה. יחד עם זאת, בינתיים בייל לא הולך לשום מקום.בארבעת מחזורי הליגה הראשונים, כשכריסטיאנו רונלדו המורחק לא ישחק, אסנסיו יתפוס את מקומו. אבל מה יקרה אחרי זה, כשרונאלדו יחזור?

על פי היכולת של אסנסיו כרגע, יהיה קשה מאוד להוציא אותו מההרכב. אסור לשכוח שזידאן פעל בחוכמה רבה בעונה שעברה כשנתן לרונאלדו בן ה-32 יותר ויותר מנוחה וזה יקרה גם העונה, מה שיאפשר לאסנסיו להשתלב באופן טבעי בשלישייה הקדמית. עדיין לא ברור איך בדיוק זידאן ינהג, אבל סביר להניח שהוא ישתמש ברוטציה עם כל ארבעת השחקנים הקדמיים שלו. בכל פעם אחד מהרביעייה יקבל מנוחה ואסנסיו כבר לא ייחשב כמחליף מצויין אלא כאחד מרביעייה אימתנית שתזכה כנראה לכינוי ABBC.

העתיד כבר כאן. ריאל (getty)
העתיד כבר כאן. ריאל (getty)
הדבר הגדול הבא. אסנסיו (getty)
הדבר הגדול הבא. אסנסיו (getty)

אתלטיקו מדריד - אצטדיון חדש, צרות ישנות
ההודעה של דייגו סימאונה שהוא נשאר במועדון הרגיעה את המערכת, ממש לפני המעבר מהוויסנטה קלדרון המיתולוגי לאיצטדיון החדש, וואנדה מטרופוליטנו. מבחינת אוהדי אתלטיקו המעבר למתחם החדשני, שנמצא באיזור אחר לגמרי של העיר, הוא טראומטי.

במשך 51 שנה הפכו אוהדי אתלטיקו את הוויסנטה קלדרון למעין מקדש. ולאווירה שהייתה בו במשחקים הגדולים, לא הייתה אח ורע בספרד. החשש הוא שבאיצטדיון המודרני לא יהיה ניתן לשחזר את אווירת הטירוף של הויסנטה קלדרון, גם משום שהצטרפו אוהדים חדשים רבים ופחות "שרופים". במטרופוליטנו יש 67,700 מקומות וכולם אמורים להיות מלאים בכל משחק, 12,000 אוהדים יותר מאשר בויסנטה קלדרון.

בכל מקרה, מאחר שהאיצטדיון החדש עדיין לא מוכן ב-100 אחוז, דאגה אתלטיקו ששלושת משחקי הליגה הראשונים יהיו בחוץ ורק חודש אחרי פתיחת הליגה יתקיים משחק הבית הראשון. אתלטיקו זכתה באליפות ב-2014, הגיעה פעמיים לגמר ליגת האלופות ומאמינה שהיא מסוגלת להתמודד מול שתי הגדולות של ספרד, למרות שהתקציב שלה הוא רק שליש מזה של בארסה וריאל.

למרות שקיבל הצעות מפתות, אנטואן גריזמן נשאר באתלטיקו ובינואר, כאשר עונש איסור הרכישות יסתיים, יצטרף אליו דייגו קוסטה, שמאס בצ'לסי. קוסטה, למי ששכח, עלה לגדולה באתלטיקו בה כבש 56 שערים בשנתיים שבין 2012 ל-2014. חוץ מקוסטה גם ויטולו, הקשר הנהדר של סביליה, יצטרף אחרי נרכש ב-36 מיליון יורו. הקולצ'ונרוס רק מקווים שהפער בינם לבין ריאל ובארסה לא יהיה גדול מדי באמצע העונה, כשיצטרפו השחקנים החדשים.

בינתיים הוא פה. גרייזמן (getty)
בינתיים הוא פה. גרייזמן (getty)